Toegankelijkheid

Welkom

Welkom op onze Toegankelijkheid pagina. Op deze pagina nemen we je graag mee in ons beleid en de keuzes die we maken om zowel het regenbooghuis als ons kunsten festival zo toegankelijk mogelijk te maken. We zijn continu aan het leren, dus voel je vrij om contact met ons op te nemen voor vragen, suggesties of onduidelijkheden. 

Lavender Regenbooghuis

In het Regenbooghuis Lavender Cafe is iedereen welkom. Naast een veilige plek proberen we ook een zo toegankelijk mogelijke plek te creëren. Alle medewerkers zijn getrained om op adequate manier iedereen te ontvangen. Heb je hulp nodig? Schroom niet een van onze medewerkers aan te schieten!

Bereikbaarheid Lavender

Het pand van voormalige studentencafe De Koning heeft een serieuze transformatie ondergaan. Muren zijn eruit gesloopt, deurposten verbreed, een mindervalidetoilet is geplaatst, en het totaal heeft een geheel nieuw fris jasje gekregen. Zo is er ook een gedeelte van de bar ingericht zodat rolstoelgebruikers ook gezellig een drankje kunnen bestellen en aan de bar kunnen hangen.

Rolstoel gebruikers

Rolstoelplaat bij iedere drempel aanwezig van voordeur tot nooduitgang. Verhoogd gedeelte bar en MIVA toilet.

Blinden en slechtzienden

Zo veel mogelijk obstakelvrije ruimte gecreëerd, indirect licht en lampen geplaatst langs de bar in de lengte vd ruimte om looplijnen te creeren en een menukaart in braille is in de maak!

Doven en slechthorende

Bovenaan onze toegankelijkheidwensenlijst staat in contact komen met de doven/ slechthorende community in Haarlem. Op onze planning staat een workshop gebarentaal te facislliteren waar ook medewerkers van het Lavender café aan gaan deelnemen.

Prikkelgevoelig

Naast een prikkevrije relaxruimte zijn er ook 3 silencer headsets beschikbaar. Vraag er naar aan de bar.  

Evenementen

Naast een veilige plek, willen de initiatiefnemers via kunst en cultuur zorgen voor meer acceptatie en bewustwording. Bijvoorbeeld door in het Regenbooghuis films, debatten, kunstexposities en feesten te organiseren. Mensen van binnen en buiten de lhbtiq+ gemeenschap kunnen elkaar hier ontmoeten. Ook hierbij proberen we tegemoet te komen aan de behoeftes en wensen van mensen met een beperking. Bij zowel de evenementen van Lavender als bij die van Queer Festival Haarlem staan pictogrammen aangegeven die aangeven wanneer een evenement specifiek geschikt is voor een bepaalde doelgroep. We maken gebruik van onderstaande pictogrammen, maar zijn ons ervan bewust dat elke keuze een is die nuance en uitleg behoeft. Dus schroom niet om bij onduidelijkheden of twijfels contact met ons op te nemen.

Miva WC aanwezig

Miva wc aanwezig

Blind/Slechtziend

Geschikt voor blinden en slechtzienden

Geschikt voor prikkelgevoelige mensen

Geschikt voor prikkelgevoelige mensen

Geschikt voor doven en slechthorenden

Geschikt voor mensen met dyslexie

Geschikt voor mensen met dyslexie

Geen specifieke aandacht voor toegankelijkheid

Contact

Heb je vragen stel ze gerust dan zoeken we samen naar een passende oplossing. Opmerkingen, suggesties of juist complimentjes worden ook zeer gewaardeerd!

Pauline staat voor je klaar!

Onze Adviseur Toegankelijkheid, Pauline van Heuven (Drempelloos Haarlem), helpt je graag met al je vragen, twijfels of suggesties. 

Ga naar de inhoud