Over ons

Een levendig regenbooghuis, een sterk regionaal netwerk, een politieke aanjager, een stedelijke verbinder en een vooruitstrevend kunstenfestival; dit alles en meer vormt Queer Haarlem.

Voor & door de queer community

Queer Haarlem is een stichting voor en door de Haarlemse queercommunity, voortgekomen uit de Amsterdamse Stichting Art1. Stichting Art1 opereert vanuit de artivisme methodiek, waarbij kunst en activisme worden gecombineerd op manieren om publiek te betrekken bij onderwerpen die raken aan het non-discriminatie beginsel, door hierover te vertellen en middels kunstuitingen.

In diezelfde lijn opereert ook Queer Haarlem. Door het runnen van Lavender, het Regenbooghuis en de bij de stichting bijbehorende activiteiten tot stand te brengen, worden bruggen geslagen,open gesprekken gevoerd en evenementen georganiseerd die zorgen voor verbinding, bewustwording en bijdragen aan sociale verandering. Samenkomst, vrijheid van expressie en het bieden van een stevige en veilige basis voor de queercommunity is hierbij het grootste streven. Lavender wordt een community/ co-creatie gebaseerde locatie, iedereen kan hier activiteiten organiseren en workshops initiëren.

Volg ons

Meet the team 🌈

Brecht

She/they

Social media Queer Haarlem

Rutger

He/him

Manager Lavender

Demi

She/her

Copywriting & Marketing Queer Haarlem & Lavender

Kevin

They/them

Curator Nightlife

Annie

They/them

Community Organizer & Visual Arts Curator

Antonij

He/him

Curator Film Program

Chris

He/him

Fundraising & Curator Film Program

Rick

They/them

Managing Director Queer Haarlem

Stefan

He/him

Project Manager

Pauline (& Irsa)

She/Her

Accessibility Consultant

Luca

She/they

Social media Lavender

Nel

They/them

Design & Branding

Ga naar de inhoud